Over ons

Veenstra Vloeren Burgum is begonnen rond 1985 als houthandel aan de Menno van Coehoornweg in Burgum. Een eenmansbedrijf die klein begon en werd opgericht door Willem Veenstra.
De handel bestond voornamelijk uit gebruikte grenen balken en planken die Willem spijkervrij maakte en doorverkocht aan zijn klanten.
Met her en der wat handel in oude bouwsteen realiseerde Willem zich al snel dat er meer moest gebeuren.

Er kwam een zagerij en de grenen balken werden met een metaal detector nagekeken om eventueel onderliggend metaal in de balken op te sporen.
Zodoende werd een balk spijkervrij en kon er worden gezaagd. De balken werden opgezaagd in planken maar, Willem had geen machines om hier vloerdelen van te maken.
Dit werd gedaan door een ander bedrijf uit de omgeving.

De eigenaar van de boerderij waar Willem zijn houthandel onderbracht kwam te overlijden en zodoende moest er een andere plek worden gezocht.
Er werd plek gevonden aan de zomerweg in Burgum en Veenstra Vloeren Burgum ( destijds nog Houthandel Veenstra ) breidde zich verder uit.
Willem Veenstra deelde inmiddels de onderneming met zijn zoon en huidig eigenaar Sjuk Veenstra.

Machines om het hout verder te bewerken werden aangeschaft. De planken konden nu door een 4-zijdige schaafbank om er vloerdelen van te maken.
De handel werd groter en door de komst van het internet werd Houthandel Veenstra een naam die in heel Nederland was te vinden. Waar eerst de klanten voornamelijk uit de omgeving kwamen is het nu gewoonlijk dat mensen vanuit de randstad de houthandel weten te bereiken. Een aantal jaren later werd er wederom verhuisd en vestiging gezocht aan de burgumerdaam 28 te Burgum.

Het voormalig melkfabriek in Burgum, tegenwoordig De Molkfabryk maakte plaats vrij voor meer mogelijkheden. Er kwam een naamsverandering en zo werd Veenstra Vloeren Burgum het gezicht voor duurzaam hergebruikt hout in de wijde omgeving.

IMAG0138

IMG 20191112 125820

IMG 0567 e1549883063492